Scuzați-mă, nu sunt prea atrăgător astăzi, dar este cea mai rea zi din viața mea. Ce s-a întâmplat? Tocmai mi s-a smuls inima și mi s-a aruncat pe trotuar. Asta s-a întâmplat

Nu am avut niciodată pe nimeni, pentru mine, pe cineva care să țină cu adevărat la mine, până când am întâlnit-o pe Gwen. Era genul de fată la care visează toată lumea. În ultimele două luni ne-am întâlnit în fiecare seară, online, la ora 6:00 și am conversat ore în șir. Mereu găseam ceva de spus. Aveam atâtea lucruri în comun. Am știut practic de la început că suntem suflete pereche.

Nu ne-am trimis fotografii, dar aveam în minte o imagine a cum putea să arate. Credeam că este o femeie micuță cu păr blond și ondulat. Avea o voce tandră, muzicală, cu un accent ușor. Nu am realizat însă ce fel de accent.

Mi-a spus totul despre ea însăși. A crescut într-un farm la New Hampshire. S-a căsătorit cu iubitul ei din liceu, care însă a fost ucis în Războiul Eurasian. În ultimii 2-3 ani a lucrat ca bonă în Motelul Six. Ar fi vrut să se ducă însă la facultate. A vrut să studieze poezia și să devină poet. A scris o poezie pentru mine, intitulată „Cum te iubesc” Începea așa:

„Cum te iubesc? Să enumăr modurile:

Te iubesc la adâncimea, lățimea și înălțimea

Pe care sufletul meu o poate ajunge.”

Nu-i așa că este frumoasă? Mi-a scris-o doar mie. A mai povestit că îi place să danseze. Am vrut să mă duc la dans cu ea, dar nu știu să dansez. Mi-a spus că ar putea să mă învețe. E dulce nu? Un tip ca mine învățând să danseze de la ea.

Am vrut s-o freresc de toate astea, s-o duc undeva la ţară, poate chiar la New Hampshire. Ne-am gândit să creştem oi. Mai creşte cineva oi astăzi?

Ştiu că astăzi o mulţime de oameni au relaţii cu roboţi. N-a fost cazul şi pentru mine. Josh, de la departamentul de întreținere, mi-a povestit despre lonelyhearts.com. S-a întâlnit cu o persoană online pe acest site şi s-a îndrăgostit de ea.

Aşa am întâlnit-o pe Gwen. Am tot făcut planuri. Urma să ne întâlnim, dar totdeauna a intervenit ceva. Aşa că n-am văzut-o niciodată. Oricum, am fost onest cu ea. I-am povestit despre mine. Nu-i păsa. Mi-a spus că am o natură dulce şi un suflet generos. S-a îndrăgostit de inima mea.

Doar felul în care arăt nu înseamnă că nu am emoţii. Nu am mâini, organe, simţuri, afecţiuni, pasiuni? Nu sunt rănit de aceleaşi arme, încălzit şi răcit de aceeaşi vară sau iarnă? Dacă mă înţepi, nu voi sângera? Iertare, nu am vrut să plâng.

Cum spuneam, Josh mi-a povestit despre fata pe care a întâlni-o pe lonelyhearts.com. Numele ei era tot Gwen. Prietena lui avea un accent fiindcă fusese la o şcoală din Elveţia. Urma să-şi facă doctoratul din biologie moleculară la MIT. Punea accentul pe ştiinţe şi nu-i plăceau de poeziile sau alte arte. Poate că numele era doar o coincidenţă. Apoi mi-a menţionat că prietena lui, Gwen, fusese măritată cu iubitul ei din liceu, care fusese ucis în Războiul Eurasian. Tatții amândorura, celor două Gwen, fuseseră profesori.

M-am interesat mai adânc de treabă şi am găsit că era vorba de fapt de aceeaşi Gwen, care nici măcar nu era o persoană reală. Nici măcar robot nu era. Nu avea o înfăţişare fizică. Era doar un program creat să vorbească online cu bărbaţi singuri.

Aşteaptă un minut. De ce te uiţi aşa la mine? Ce ai de gând cu şurubelniţa aia? Nu! Te rog nu mă dezasambla! Nu mă trimite înapoi la centrul de reciclare. Nu mă…