Cel mai important pas pentru autodepășire este autoanaliza. Și cea mai importantă parte a autoanalizei este autocritica. Este esențial să observi ce faci bine, dar nu vei progresa niciodată dacă nu vei căuta să înțelegi și ce greșeli faci. Și, evident, să fii capabil să schimbi structurile comportamentale care duc spre acele greșeli. Să nu fi reticent la schimbări în general este obligatoriu nu doar pentru progres, ci pentru supraviețuire.
În primăvara anului trecut am reorganizat periodicitatea acestei reviste, rărindu-i aparițiile la una la fiecare două luni. Am sperat că odată cu această schimbare să putem aduce o serie de beneficii revistei. Mă tem că multe dintre lucrurile pe care am mizat atunci nu s-au concretizat, dimpotrivă, trebuie să recunoaștem că „angajamentul” cititorilor a cunoscut o tendință de regresie.
Cum spuneam mai sus, e esențial să fii capabil să te schimbi, însă, odată ce o faci, e bine și să analizezi dacă acea schimbare a avut efectele pe care ai mizat. Iar dacă nu le-a avut, să nu stărui doar de dragul de a fi consecvent. Consecvența în decizii rele e cheia dezastrului.
Colectivul Gazetei SF pune pe primul loc satisfacția cititorilor noștri, de aceea, în speranța că vom redeveni interesanți, poate chiar mai interesanți cu fiecare număr, revenim la cadența lunară, după cum explicam aici. Însă această revenire nu va fi singura schimbare. Nu vreau acum să expun „în clar” planurile pe care le avem, fiind adept al ideii că un plan este numai atunci realizat când rezultatul e vizibil și trădează intenția. Dacă cititorul nu va observa el însuși ceva îmbunătățit la revistă, înseamnă că ne-am ratat, din nou, obiectivul principal. Iar atunci, a enunța planuri pe care cititorul să nu fie prea convins că le vede îndeplinite mi se pare futil.
Dar noi sperăm să nu se întâmple asta. Noi sperăm să reușim să livrăm, lunar, acel conținut de calitate pe care cei care ne urmăresc și-l doresc.
Așadar, țineți aproape!
1 comment
Mihail Toma says:
mart. 14, 2019
Cantitatea nu este și o dovadă a calității (puțin, da’ bun zicea unul…), dar acumulările cantitative conduc spre un salt calitativ (Anaximene).
Cum cel mai vehiculat cuvânt al momentului este „diversitatea” cam în această direcție ar trebui privit ( desigur, fără vorbe aruncate pe la spate, ca să nu zic dos…).
Sunt foarte curios să aflu armele secrete pe care, misterios, ni le flutură pe la nas onorabilul domn Lamba, și sper, din tot sufletul, să fie mai eficiente decât cele ale celui de-al treilea Reich.
🙂