Povestirea The Freaks, de Florin Purluca, a apărut în antologia The Worlds of SF, F & H Volume IV (Worlds of series). Antologia este editată de Robert N Stephenson și poate fi cumpărată de pe Amazon.com.

Florin Purluca (n. 1982) este licențiat în Psihologie și are un masterat în Psihologie Clinică. În prezent este asistent medical la Spitalul Județean de Urgență din Focșani. A publicat proză scurtă în revistele Argos, Ficțiuni.ro, Gazeta SF, Helion, Nautilus, Revista de suspans.

Este prezent în antologiile Argos Doi (TexaRom&Media-Tech, 2015) și Exit (Eagle, 2016). În limba engleză a publicat în revistele Aphelion și The Singularity. Volume publicate: Iman and Other Fantastic Stories (America Star Books, 2015) Pentru povestirea ,,Observatorul” a fost nominalizat la premiile RomCon 2015 (categoria ,,Cea mai bună povestire”).

 

 

Povestirea The Small White de Marian Coman a fost publicată în numărul din ianuarie a revistei Apex Magazine. Povestirea este tradusă de Sebastian Simon și dedicată lui Michael Haulică.

Marian Coman (n. 21 mai 1977, Mangalia) este un prozator, jurnalist și scenarist de benzi desenate român. Este laureatul mai multor premii naționale dedicate literaturii F&SF și al unui premiu al Convenției Europene de Science-Fiction. A scris volumele Nopți albe, zile negre, Testamentul de ciocolată, Teoria flegmei. Apel la mitocănie, Fingers and other fantastic stories, Haiganu. Fluviul Șoaptelor și Haiganu. Furia Oarbă, iar povestirile sale au fost incluse în numeroase antologii. A fost scenaristul revistelor de benzi desenate Harap Alb continuă (HAC!) și Tinerețe fără bătrânețe (TFB). A fost redactor-șef al cotidianului Obiectiv – Vocea Brăilei și al revistei Nautilus, publicație electronică de science-fiction, fantasy și horror a editurii Nemira. (sursa Wikipedia.org)

 

În 12 ianuarie 2019, Consiliul Director al ARCASF a hotărât următoarele lucruri legate de RomCon-ul de la Pitești.

1. Perioada de desfășurare: 10-12 mai 2019
2. Invitații de onoare: Cristian Tudor Popescu și Gheorghe Păun
3. Invitații speciali: Eugen Cadaru, Mircea Liviu Goga și Daniel Timariu
4. Fan invitat special: Adrian Bancu

De asemenea, s-a configurat juriul în următoarea formulă:

1. Mircea Opriță – președinte
2. Daniel Botgros – membru
3. Rodica Bretin – membru
4. Mircea Liviu Goga – membru
5. Liviu Surugiu – membru

Până la 1 februarie se va realiza, pe baza propunerilor cluburilor, a editurilor, scriitorilor, artiștilor și a fanilor, lista cu propuneri pentru nominalizare la Premiile celei de-a 40 ediții a Romcon-ului, Pitești 10-12 mai 2019 (pentru cele 12 categorii de premiere). Lista cu propuneri pentru nominalizare se va publica pe site-ul Romcon-ului.

Juriul va face nominalizările la cele 12 categorii de premiere până la 20 aprilie 2019.

Editurile și autorii sunt invitate să trimită în format electronic sau pe suport celulozic (3 exemplare pe adresa ARCASF – str. Constantin cel Mare, 49, c.p. 300274, o.p. 6 Timișoara) până la 10 februarie lucrarile propuse pentru nominalizare).

 

Pe 22 ianuarie va avea loc vernisajul expoziției „Benzi desenate” de Valentin Tănase. Evenimentul este organizat de Muzeul Municipiului Bucureşti – Palatul Suțu.