RomCon 2019

Au fost anunțate locul și data de desfășurare a celei de a 40-a Convenție Naționale a Cluburilor și Autorilor de Science-Fiction din România, RomCon 2019.

Evenimentul va avea loc în perioada 10 – 12 mai, 2019, la Centrul Cultural „Casa Cărții”, Pitești. Temele sunt: realitatea mixată și acceptarea singularității. Ca de obicei, oricine trimite articole, eseuri, pe temele date, are șansa de-și susține lucrarea în fața participanților, beneficiind de o invitație specială.

Pentru această ediție, invitații de onoare sunt: Cristian Tudor Popescu și Gheorghe Păun; invitații speciali: Eugen Cadaru, Mircea Liviu Goga și Daniel Timariu; fan invitat special: Mihai Ciobotaru.

Cu această ocazie se vor acorda și premiile RomCon pentru lucrări publicate în anul 2018. Mai multe informații pe site-ul convenției: romconsf.ro.

Final Frontier #8

Organizat de Bookblog.ro, Final Frontier este singurul târg de carte SF & Fantasy din România. Evenimentul se va desfășura anul acesta în perioada 13 – 14 aprilie 2019, Universitatea Dimitrie Cantemir (Splaiul Unirii nr. 176).

Ca de obicei, în cadrul târgului se vor putea cumpăra cărți SF & Fantasy de la editurile de profil, vor avea loc lansări de cărți, prezentări de proiecte și o paradă cosplay.

Colecția Science-Fiction

O nouă revistă tipărită de science-fiction & fantasy și-a anunțat prezența în spațiul SF românesc. Este vorba de „Colecția Science-Fiction – CSF” ce va apărea începând cu luna aprilie 2019.  Revista este susținută de editura Pavcon.

Conform spuselor editurii, revista este dedicată creatorilor și iubitorilor fenomenului SF și va cuprinde povestiri, poezie, articole, eseuri și grafică din genurile: sf, fantastică, horror, fantasy, dar și popularizare științifică.

Revista CSF, în format tipărit, va apărea, pe parcursul anului 2019, din două în două luni, urmând ca de anul viitor să aibă periodicitate lunară. Pentru orice informaţii suplimentare, cei interesați sunt invitați să folosească adresa de email: redactia@colectiasf.ro.