GSF68 ban01-650

          O serie de filme și seriale scienc-fiction, fantasy și horror își anunță lansarea pentru luna noiembrie 2016. Dintre aceaste am selectat câteva mai interesante.

arrival          Arrival (2016 – film, Drama, Mystery, Sci-Fi)

          Așteptat cu nerăbdare, noul film a lui Denis Villeneuve (Prisoners, Sicario, enemy, anunțatul regizor pentru Blade Runner 2049) numit Arrival, se anunță de pe acum a fi un blockbusters. La prima vedere pare un Independence Day mai soft, dar pe aceeași rețetă: invazia Pământului de o civilizație extraterestră, inițiată prin aterizarea unei sau unor nave de mari dimensiuni. Guvernul Statelor Unite ale Americii apelează la un savant, un expert lingvist Dr. Louise Banks (Amy Adams – Lois Lane din Man of Steel și Batman v Superman). Ea va fi cea care va trebui să intermedieze între cele două specii sperând să poată evita un conflict posibil apocaliptic.

          Alături de Amy Adams îl vom reîntâlni pe Jeremy Renner (The Avengers, The Hurt Locker sau The Bourne Legacy), Michael Stuhlbarg (A Serious Man, Steve Jobs), extraordinarul Forest Whitaker (oscar pentru cel mai bun rol în The Last King of Scotland).  Filmul se bazează pe povestirea scriitorului american Ted Chiang, numită Story of Your Life (Premiul Nebula, Premiul Theodore Sturgeon și Premiul Seiun). Volumul de povestiri „Împărțirea la zero” a apărut în limba română la editura Nemira în 2011, în traducerea lui Ileana Bușac).

          Doctor Strange (2016 – film, Action, Adventure, Fantasy)doctor-strange

          Un film marca Marvel ce va rula în cinamurile din România pe 4 noiembrie. Sinopsisul: „Doctor Strange urmărește povestea telentatului neurochirurg Doctor Stephen Strange, care, după un tragic accident auto, trebuie să-și lase deoparte ego-ul și să învețe secretele unei lumi ascunse de misticism și dimensiuni alternative. Cu sediul în New York City Greenwich Village, Doctor Strange trebuie să acționeze ca intermediar între lumea reală și ceea ce se află dincolo de aceasta, utilizând o gamă largă de abilități metafizice și artefacte pentru a proteja Universul Marvel”.

          În rolul doctorului Strage este Benedict Cumberbatch, un actor britanic ce a explodat o dată cu miniserialul Sherlock unde interpretează la un nivel ridicat rolul inegalabilului Sherlock Holmes, alături de un alt actor îndrăgit Martin Freeman. Pe cei doi îi regăsim în Hobbitul: Dezolarea lui Smaug unde Freeman este Hobitul, iar Cumberbatch vocea teribilului dragon. Apoi ne reîntâlnim cu el în Star Trek Into Darkness în rolul distrugătorului Khan, iar mai de curând în The Imitation Game interpretând personajul lui Alan Turing, rol pentru care a fost nominalizat la premiul Oscar. Un actor foarte bun, care reușește să ridice mult nivelul filmelor în care joacă sau în care-și împrumută vocea.

fantastic-beasts-and-where-to-find-them          Fantastic Beasts and Where to Find Them (2016 – film, Adventure, Family, Fantasy)

          Un film ce se anunță bun, din universul lui Harry Potter, cu vrăjitori și vrăjitoare, după un scenariu și text de J.K. Rowling. Sunt urmărite aventurile scriitorului Newt Scamander din comunitatea secretă din New York de vrăjitoare și vrăjitori cu șaptezeci de ani înainte de Harry Potter.

          În rolul lui Newt Scamander este Eddie Redmayne (cunoscut pentru rolul lui Stephen Hawking din filmul The Theory of Everything – Oscar pentru rolul principal). Alături de el: Ezra Miller (Flash din Suicide Squad), Colin Farrell (Total Recall, Minority Report, Phone Booth, True Detective), Ron Perlman (Hellboy) și mulți alții.

          The Fiancé (2016 – film, Horror)

          Film de groază în regia francezului Mark Allen Michaels, după un scenariu tot de el. Scenariul este clasic și ușor de urmărit. Atunci când o frumoasă mireasă este mușcată de legendara creatură Bigfoot, ea devine o forță brutală a naturii, un monstru, ceea ce duce la ruperea logodnei.