Am avut pentru acest număr trei texte propuse în concurs. Fiecare a fost refuzat din varii motive. Nu voi dezvălui de această dată numele autorilor pentru că nu vreau sa-i descurajez sau să pornesc o polemică fără rost. Textele puteau fi îmbunătățite și redactate astfel încât să fie publicabile. Dar nu este rolul nostru de a ameliora textele, mai ales cele destinate concursului. Am transmis criticile noastre autorilor, fiecare din ei poate scrie mai bine și doar cu puțin mai mult efort ar fi ajuns texte rezonabile.

Însă ce devine oarecum neplăcut, este sindromul participațiunii. Vă rog să nu trimiteți texte scrise pe genunchi, în grabă, doar pentru a deveni colaboratori ai gazetei și astfel să îndepliniți criteriul minim pentru  concursul de roman. Dacă textele scurte fac o impresie proastă, gândiți-vă de două ori înainte să vă apucați de roman. Veți fi analizați în context și s-ar putea ca efortul să nu merite rezultatul final.

Veți avea totuși șansa în acest număr de a citi două povestiri scrise de autori noi pentru Gazeta SF. Cel puțin unul din ei are intenția declarată de a trimite și un roman în concurs. O scriitură exersată și multă muncă, fără a spune nimic despre talent. Vă invit la lectură și sper că veți avea surprize plăcute.

Eugen Lenghel