Howard Phillips Lovecraft, pe scurt H.P. Lovecraft, este văzut ca unul dintre cei mai semnificativi autori de literatură fantastic și horror ai secolului XX. Una dintre cele mai importante creaţii ale lui H.P. Lovecraft este universal fictive cunoscut ca Universul Cthulhu sau Mitologia Cthulhu. Caracterizate prin prezenţa unor tomuri blestemate și misterioase, ascunzând în paginile lor știinţe interzise, de existenţa unor zeităţi străvechi și atotputernice, miturile Cthulhu sunt doar o parte a poveștilor lui H.P. Lovecraft bântuite de ameninţări cosmic, dimensiuni alternative, vise puternice și stranii, nebunie, distrugere fizică și psihică.

Editorii își doresc să aducă un tribut operei lui H.P. Lovecraft prin realizarea unei antologii tematice cu povestiri caracterizate de elementele literaturii lovecraftiene, dar fără a le neglija pe cele specifice literaturii autohtone. Povestirile trebuie să aibă ca element comun și România, fie ca loc de desfășurare a poveștii, fie ca naţionalitate a personajelor sau a elementelor cotidiene, istorice, folclorice și mitologice care se îmbină cu elementele lovecraftiene.

Lungimea povestirilor: 4000 – 8000 de cuvinte (cele mai scurte sau mai lungi vor fi discutate înainte de a fi propuse pentru antologie)

Termenul limită de trimitere a povestirilor: 31 iulie 2014.

Vă rugăm trimiteţi povestirile originale, inedite, sub forma unui atașament la email. Indicaţi ca subiect al email-ului “Antologie lovecraftiană: propunere text” urmat de titlul lucrării dumneavoastră. Textile se trimit la adresa: romaniancthulhu@gmail.com

Vă dorim inspiraţie şi spor la scris!

Mihai Adăscăliţei şi Mircea Pricăjan

*

Mihai Adăscăliţei editează din 2008 blog-ul dedicat literaturii și artei speculative Dark Wolf’s Fantasy Reviews, iar din 2013 este redactor al publicaţiei lunare online Revista de Suspans. Articolele și interviurile sale au fost publicate, de asemenea, într-o serie de reviste și periodice din ţară și din străinătate. La World Fantasy Convention 2013 a fost invitat ca vorbitor la una dintre discuţiile deschise organizate cu ocazia convenţiei.

Mircea Pricăjan (n. 1980) este scriitor, traducător şi editor. A publicat romanul „În umbra deasă a realităţii” (Editura Universităţii din Oradea, 2002) şi numeroase povestiri în antologii şi periodice, atât din ţară, cât şi din străinătate. A tradus peste 50 de romane, preponderent din opera lui Stephen King. A coordonat antologia „Zombii. Cartea morţilor vii” (Millennium Books, 2013). Este redactor la revista de cultură Familia din Oradea şi editor/ redactor-şef al mensualului web Revista de suspans. Site: http://mirceapricajan.ro

PS: Puteţi citi în Gazeta SF, povestirea Polaris de H. P. Lovecraft în traducerea lui Alexandru Ioan Despina.