Un nou concurs se lansează în spaţiul virtual al Gazetei SF, dedicat de această dată tinerilor scriitori, care nu au debutat în volum.  Le oferim astfel şansa de a se face cunoscuţi într-un mediu competiţional şi de ce nu – de a fi remarcaţi pentru lansarea propriilor volume.

Concursul are două reguli stricte:

1. Autorul nu are volum tipărit sau în curs de tipar la data trimiterii textului către redacţie.

2. Textul este original, nepublicat în alte medii on-line sau tipărite. Citatele vor fi clar anunţate cu note de subsol.

3. Textele se încadrează în categoriile Science Fiction sau Fantasy, pe cât posibil.

Regulile orientative se referă la dimensiunea si calitatea textului:

1. Textele trimise vor avea în general între 3 şi 30 de pagini. Excepţiile vor fi evaluate suplimentar.

2. Textele vor fi culese electronic, în format compatibil Word, cu diacritice, fără formatări automate (liste, bullets, etc.) . Vor fi respectate regulile gramaticale ale limbii române şi se vor evita exprimările licenţioase.

3. Textele vor fi însoţite de o scurtă prezentare autobiografică, o poză şi adresa de corespondenţă, incluzând o adresă de mail exactă şi validă.

4. Pentru luna curentă, textele vor fi trimise până în data de 20. Toate textele trimise după această dată vor fi luate în seamă pentru luna următoare.

Redacţia Gazetei SF îşi rezervă dreptul de a respinge textele care nu sunt apreciate drept conforme, fără drept de apel. Trimiterea textelor către redacţia Gazetei SF, indiferent prin ce metodă, implică acordul de publicare al textului. Nu se acceptă textele trimise prin intermediari, sau texte trimise  în numele autorului de alte persoane, cu sau fără acord.

Miza concursului şi desfăşurarea acestuia.

Concursul se va desfăşura pe parcursul unui an calendaristic, în etape trimestriale. Dintre concurenţii fiecărei luni dintr-un trimestru se desemnează pre-finaliştii.  La finalul fiecărui trimestru dintre cei trei pre-finalişti se va alege cel mai bun finalist. După sfârşitul anului se va alege cel mai bun din patru finalişti, pentru premiul cel mare.

Premiile. Vor fi premii în cărţi, pentru fiecare finalist trimestrial. Premiul cel mare va fi un pachet de cărţi semnificativ mai mare, sau un e-book reader, sau – dacă într-adevăr textul este convingător – o ofertă de publicare în volum.

Avem în vedere publicarea în volum a celor mai buni autori ai concursului, dar aceasta depinde de editori, de cât de bine sunt scrise textele si de viitor. Spre sfârşitul concursului vom putea vedea mai clar ce opţiuni sunt.

Concursul este organizat de Eugen Lenghel împreună cu Gazeta SF şi jurizat de Mircea Coman.

Inspiraţia fie cu voi!

Gazeta SF

P.S. Primul premiu a fost anunţat!